Sisältöön

Tietosuoja ja turvallisuus

Yleistä 

Henkilötietojen huolellinen ja lainmukainen käsittely on keskeinen S-ryhmän toiminnan edellytys ja osa vastuullista yritystoimintaa. Tietosuojasivustollamme on kuvattu, miten S-ryhmässä käsitellään asiakkaiden henkilötietoja. 

Rekisterinpitäjät

Sokos verkkokaupan toteuttaa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK). Lue SOK:n rekisterinpitäjänä suorittamasta henkilötietojen käsittelystä lisää S-kanava | Asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin tietosuojaseloste.

Henkilötietojen käsittely 

Sokoksen verkkokaupasta ostaminen on turvallista, sillä huolehdimme asiakkaiden tietosuojan turvaamisesta. Käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme toteuttaa verkko-ostoksen ja toimittaa tilatut tuotteet sopimuksen mukaisesti. Tilatessasi suoratoimitustuotteen, hyväksyt samalla henkilötietojesi jakamisen kolmannelle osapuolelle. 

Jos kirjaudut verkkokauppaan yhteiskäyttöiseltä tietokoneelta, älä tallenna käyttäjätunnusta ja salasanaa selaimen muistiin. Selaimen muisti on hyvä tyhjentää verkkokaupassa asioinnin jälkeen selaimen Internet-asetuksista.

Personointi

Sokoksen verkkokauppa hyödyntää palveluissaan personointia, jonka tavoitteena on parantaa asiakkaan ostokokemusta sekä tarjota hänen tarpeisiinsa sopivia tuotteita. Esimerkiksi verkkokaupan tuotehaku ja tuotesuosittelut toimivat jokaiselle asiakkaalle personoidusti.

Käytössämme on tekoälypohjainen teknologia, jonka algoritmit hakevat ja tuottavat verkkokauppaan personoitua sisältöä perustuen esimerkiksi asiakkaan klikkauksiin, tuotehakuihin sekä ostohistoriaan. Näin näet hakutuloksissa ja tuotesivuilla sinua todennäköisesti kiinnostavia tuotteita enemmän.

Vaikutusmahdollisuudet 

Voit itse vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn. Ilman henkilötietojesi käsittelyä emme voi täyttää sopimusta verkkokaupan tai tuotteiden toimittamisesta.  

Voit tutustua tallennettuihin tietoihisi S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä kirjautumalla omalle S-käyttäjätilille osoitteessa s-kayttajatili.fi. S-käyttäjätilillä voit muun muassa päivittää tietojasi, kieltäytyä tuotetasoisten ostotietojesi tai henkilötietojesi käyttämistä analytiikkaan, profilointiin tai suoramarkkinointiin, ja hallita miten käytämme henkilötietojasi.  

Lue oikeuksistasi lisää tietosuojaselosteelta. Jos haluat käyttää oikeuksiasi tai saada lisätietoa henkilötietojesi käsittelystä, voit myös olla yhteydessä sähköpostilla tietosuoja.asiakkuus@sok.fi.