Sisältöön
KuvituskuvaKuvituskuva

Vanhojentanssien meikin ja hiusten ABC

Vanhojentanssit ovat ikimuistoinen tapahtuma, johon valmistaudutaan jopa useiden kuukausien ajan tansseja harjoitellen ja täydellistä tanssiaisasua metsästäen. Myös juhlameikin ja kampauksen suunnitteluun kannattaa panostaa. Poimimme sinulle vinkkejä, joilla luot upean juhlalookin ja vältät muutaman mahdollisen sudenkuopan.

1. Pitkän päivän ja illan kestävän meikin tärkein vaihe on huolellinen pohjustus. Pohjusta myös luomet ja huulet, jotta meikki pysyy siistinä pidempään ja vaatii vähemmän korjailua. Vauhdikkaampien tanssien pyörteissä voi tulla niin kuuma, että posket saavat iloisen punan. Vaikka normaalisti suosisit hyvin kevyttä ja kuulasta meikkiä, voi olla hyvä idea tehdä juhlameikistä hiukan peittävämpi ja hikoilun kestävä. Kiinnitä lopuksi meikki huolellisesti meikinkiinnityssuihkeella.

2. Jos pukeudut perinteiseen tanssiaismekkoon, melko hillitty, klassinen juhlameikki on varmin valinta. Tärkeintä on kuitenkin oma tyylisi, jossa tunnet itsesi luontevaksi ja varmaksi. Tee harjoitusmeikkejä ja kokeile erilaisia lookeja, jotta tiedät mitä haluat. Korosta kasvojesi luustoa kauniisti contouring-tuotteilla, lisää kasvoille shimmeriä tuomaan upeaa hohtoa. Huolitellut kulmat kehystävät kasvot kauniisti. Silmä- ja huulimeikin suhteen pätee juhlameikissä vanha sääntö: korosta joko silmiä tai huulia, ei molempia.

3. Kerrosta ripsille hyvin pysyvää luottomaskaraa saadaksesi näyttävät ripset tai käytä halutessasi irtoripsiä. Irtoripsiä on hyvin monenlaisia ja niiden kiinnittämistä kannattaa harjoitella ennakkoon, jos et ole käyttänyt niitä aiemmin. Muista myös kynnet. Tee kynsihuolto edellisenä iltana ja lakkaa kynnet oman tyylin mukaisesti tai kiinnitä näyttävät tekokynnet.

4. Vanhojentasseissa otetaan paljon kuvia muistoksi. Jotta näytät kuvissa hyvältä, valitse viimeistelypuuterisi huolella. Voimakkaasti valoa heijastava HD-puuteri tekee kyllä ihosta tasaisen kauniin, mutta salamavalolla kuvatuissa valokuvissa HD-puuteri näkyy kasvoilla kammottavasti valkoisena jauhona. HD-puuterit sisältävät silikaa eli piioksidia. Lue siis tuoteselosteet huolella ja valitse vanhojentansseihin puuteri, joka ei sisällä piioksidia.

5. Luo omaan juhlalookiisi sopiva kampaus, joka pysyy kauniina myös vauhdikkaampien tanssien pyörteissä. Nuttura on juhlava kampaus pidemmille hiuksille. Hiusvalkin ja erilaisten koristeiden avulla saat lisävolyymia ja näyttävyyttä, jos hiuksesi ovat ohuet. Olipa hiuksesi minkä mittaiset tai tyyliset tahansa, juhlakampaukseen tarvitaan ekstrakiiltoa ja -pysyvyyttä laadukkailla viimeistelytuotteilla.

6. Jotta olo pysyy varmana koko juhlapäivän ajan, muista tehokas antiperspirantti! Vältä liian voimakkaita hajusteita, suosi kevyttä vartalotuoksua. Ennen kaikkea, muista mukavat kengät ja nauti!