Sisältöön
KuvituskuvaKuvituskuva

Vinkit meikkisiveltimien valintaan

Huoliteltu meikki syntyy oikeanlaisilla siveltimillä. Kokosimme sinulle joukon erilaisia meikkisiveltimiä eri tarpeisiin sekä muita meikkivälineitä täydellisen meikin luomista varten.

Sivellin tai sieni meikkipohjaa varten

Meikkivoidesiveltimellä tai meikkisienellä saa levitettyä meikkivoiteen helposti, ja lopputuloksesta tulee luonnollinen ja tasainen. Kokeilemalla tiedät, sopiiko käyttöösi meikkisieni tai -sivellin – valintaan saattaa myös vaikuttaa meikkivoiteen koostumus. Meikkisientä voi käyttää kosteana tai kuivana. Kuivana käytettynä saat entistä peittävämmän ja mattaisemman lopputuloksen. Kostealla meikkisienellä puolestaan meikkipohjasta saa tehtyä kuulaamman ja kevyemmän.

Peitevoiteen siistiin levittämiseen

Peitevoidetta kuuluu käyttää vain hyvin ohuelti peittämään ihon pieniä virheitä, kuten esimerkiksi tummia silmänalusia ja ihon punaisuutta. Valitse peitevoiteen levittämiseen sivellin, jossa on pieni ja pyöristetty pää, joka sopii käytettäväksi silmänalusilla, nenänpielissä ja muilla pienillä kasvojen alueilla. Pehmeä ja joustava harjaspää levittää peitevoiteen silmänalusiholle tasaiseksi ja juonteita ja tummuutta häivyttäväksi meikkipohjaksi.

Suuri sivellin puuterimaisille tuotteille

Poskipunan, aurinkopuuterin ja korostusvärien levittämiseen voi halutessaan käyttää samaa sivellintä. Suurella siveltimellä levität helposti ja tasaisesti puuterin kuin aurinkopuuterinkin, halutessasi myös jopa meikkivoiteen. Meikkiä ei kannata ottaa liikaa kerralla siveltimeen. Vähän kerralla ja kerrostaen saa kauniin ja häivytetyn lopputuloksen.

Täydellisille kulmakarvoille

Oikeanlaisella siveltimellä saat meikattua myös kulmakarvat uuteen uskoon. Valitse kulmakarvoja varten litteä ja viistopäinen sivellin, jolla saat tehtyä niin pitempiä, yksittäisiä vetoja kuin tuputella kulmiin väriä. Useimmat kulmakarvasiveltimet soveltuvat myös silmänrajausten tekemiseen.

Upean silmämeikin loihtimiseen

Onnistuneeseen silmämeikkiin riittää muutama tarkkaan valittu sivellin. Suuremmalla siveltimellä voi levittää luomiväriä koko luomelle, pienemmällä siveltimellä puolestaan esimerkiksi lisätä tummempaa sävyä silmien ulkonurkkiin. Varaa silmänrajauksia varten pieni ja ohut sivellin, jolla voit tehdä halutessasi ohuen ohuet rajaukset tai tarkat vedot näyttäviä kissarajauksia varten. Varaa laadukkaiden siveltimien lisäksi silmämeikkiä varten ripsientaivutin, jolla saat avattua katsetta ja siten loihdittua upean, katseenvangitsevan silmämeikin.

Siveltimien puhdistamiseen

Siveltimien oikeanlainen pesu pidentää niiden käyttöikää. Meikkisivellinshampoolla saa poistettua siveltimistä ja meikkisienistä meikin ja rasvan näppärästi yhdessä lämpimän veden kanssa käytettynä. Muista kuivata siveltimet ylösalaisin, jotta siveltimen puristusholkkiin ei mene vettä ja liimaus löysty.

Pois tieltä, hiukset!

Meikkaaminen on huomattavasti helpompaa, kun sen aikana hiukset eivät pääse kosketuksiin kasvojen kanssa. Meikkauspanta pitää pienimmätkin hiukset loitolla kasvoilta.