Sisältöön
Kuvassa nainen valkoisessa paidassaKuvassa nainen valkoisessa paidassa

Jaksaa jaksaa! Hyvinvoinnin helmet esittelyssä

Mikäli terveellisen ja tasapainoisen arkirytmin saavuttaminen takkuaa syystä tai toisesta, luonnolliset lisäravinteet sekä vitamiinit antavat kaivattua lisäbuustia niin päivittäiseen energian tuotantoon kuin kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Kauneutta ja virkeyttä

Kosteuttavien ihonhoitotuotteiden ohella ihoa on hyvä ravita myös sisältäpäin. Öljyjä tai kollageenia sisältävät ravintolisät voivat tukea ihon, kynsien ja hiusten hyvinvointia sekä tehostaa kehon omaa kollageenituotantoa. Kalan terveyshyödyt, erityisesti omega-3-rasvahapot, ovat hyödyllistä muun muassa aineenvaihdunnalle, aivojen toiminnalle ja tulehdustilan lievittämiselle.

Apua nuutumiseen

Vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita sisältävät monivitamiinivalmisteet ovat helppo tapa lisätä ravintoaineiden saantia etenkin jos treenaa paljon tai ruokavalio ei ole tarpeeksi monipuolinen. D3-vitamiini turvaa vastustuskyvyn, luuston ja lihasten normaalia toimintaa, magnesium puolestaan vähentää väsymystä ja uupumusta, edistää hermoston ja lihasten normaalia toimintaa sekä proteiinisynteesiä. Näiden ohella magnesium on luuston ja hampaiden tärkeä rakennusaine.

Levolliset unet, pirteämmät päivät

Kun nukkumatti on eksyksissä, apu voi löytyä melatoniinista, joka auttaa tahdistamaan sisäistä kelloa ja unirytmiä. Mikäli kaipaat hallintaa stressiin ja lisää tasapainoa arkeen, testaa esimerkiksi B-vitamiinia sisältäviä valmisteita, jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Vetreyttä niveliin ja apua painonhallintaan

Mikäli nivelvaivat estävät liikkumisen riemua, testaa nivelille suunnattuja ravintolisiä. Myös purkkiin pakattu C-vitamiini edistää nivelrustolle tärkeän kollageenin muodostumista. Huolehdi liikunnan ohella säännöllisistä ja terveellisistä aterioista. Mikäli kuitenkin kaipaat keinoja nopeaan painonpudotukseen tai helpotusta hetkelliseen tukalaan oloon, korvaa ateria joko kertaluontoisesti tai kuurin muodossa niukkaenergisillä ruokavalionkorvikkeilla.

Taistele pöpöjä vastaan

Säännöllisessä käytössä maitohappobakteerit vahvistavat elimistön luonnollista vastustuskykyä ja auttavat pysymään terveempänä. Mikäli ensimmäiset flunssaoireet kuitenkin iskevät, aloita sinkkikuuri lievittääksesi flunssan oireita ja lyhentääkseen sen kestoa. Sinkin on osoitettu olevan hyväksi myös vastustuskyvylle edistäen immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja kohentaen samalla hiusten, ihon ja luuston kuntoa.